Camberwell House

 
 

 

Camberwell House is a transformation of an existing mid century modern dwelling in Camberwell. An exciting new addition contributes a new living space, master suite, and basement cellar room, with connection to new outdoor entertaining areas and swimming pool.  

The addition is nestled between two stately trees with  a 4.8 m ceiling dramatically accepting these into the space and opening up to a leafy outlook of a local reserve. 

Designed to house a large family, the addition diverts access away from the original first floor living areas to this new lofty split level. This gesture entirely re-organises zoning to create a discrete children's wing with separate living spaces, separated but visible from the new living area.

This split level addition creates a dramatic new focal point in the house, that connects all discrete parts of the house and introduces a dramatic relationship to its beautiful natural surrounds.  

Photography by Dianna Snape